Mine beste Instagram-tips

Instagram har jo blitt en ekstremt stor greie, og flere har begynt å skjønne at man kan gjøre business ut av det. Derfor tenkte jeg det kunne være på sin plass å dele mine aller beste "Instagram-tips". Det tar selvsagt en stund å bygge seg opp en business på Instagram, men et sted må man jo starte! Og her er mine aller beste tips for å komme seg dit (jeg må bare poengtere at dette gjelder de som ønsker å bygge opp Instagrammen sin, og ikke for de som bare ønsker å dele bilder med venner og familie) :

Fine bilder

Dette punktet er jo egentlig selvsagt, i og med at Instagram er en bildedelingstjeneste, og bildene er jo tross at grunnen til at folk velger å følge deg. Men å ta fine bilder, eller bare bilder med mening i det minste, er jo et godt utgangspunkt. Haha

Finn din nisje

Det er helt klart fint med variasjon på Instagram, men derfor er det jo også fint at man kan følge forskjellige mennesker? Haha. Point being – det beste er vel egentlig å ha en såkalt rød tråd i innholdet. Om det så er sport, reise, mote eller hva det enn måtte være! Bare pass på å ikke poste for mange selfies, det blir veldig kjedelig i lengden og genererer som regel ikke følgere – med mindre du har vært med på Paradise Hotel.

Ha en "stil"

Det første man ser i det man trykker seg inn på din Instagram er "feeden". Ser den ryddig ut, med en baktanke i fargevalg, stil etc. blir det plutselig veldig mye mer interessant for andre å scrolle seg nedover siden din. Personlig liker jeg kontraster i bildene, både med tanke på innhold og farger, og jeg legger sjeldent ut to bilder med samme fargetone etter hverandre, rett og slett fordi jeg synes det ser best ut slik. 

Og get ready, her kommer min største hemmelighet:

Jeg ser såå ofte at noen legger ut et bilde, for så å slette det igjen siden det ikke "passer inn", så det er heldigvis ikke bare meg som er litt for opptatt av det haha. Og i den anledning deler jeg altså nå min største Insta-hemmelighet: SNUG! Jeg har nemlig leita meg frem til en app som lar deg laste opp bilder (ikke på ekte) for å se hvordan feeden din vil se ut FØR du legger ut. Jeg bruker det seriøst hver eneste gang, og jeg tror helt ærlig jeg har utviklet en sykelig opptatthet av hvordan feeden ser ut pga denne appen, men jeg digger det haha. Slik ser det altså ut:

Her kan du altså både legge til nye og slette gamle bilder for å se hvordan det blir uten å faktisk gjøre det. Game changer!

Vær aktiv

Ønsker man å bygge seg opp en merkevare så må man også vise seg frem. Slik er det jo i stort sett alle aspekter i livet, og det gjelder også på Instagram. Jo mer aktiv du er med å kommentere og like bilder – jo flere ser navnet ditt, og forhåpentligvis trykker seg inn på profilen din. MEN – vær genuin for guds skyld. Det handler ikke om å kommentere bilder bare for å kommentere, men tenker man at et bilde er fint, hvorfor ikke kommentere det? Er du ekstra heldig resulterer det i at du får flere kommentarer selv, og igjen blir mer synlig. Det er altså dette denne velkjente "algoritmen" alle snakker om handler om. 

Last opp regelmessig

Her skal jeg hvertfall ikke bruke meg selv som eksempel, for i det siste har jeg vært så dårlig på akkurat dette da jeg har vært ganske inaktiv i det siste. Dette merker jeg veeeeldig på aktiviteten på det jeg legger ut, algoritmen går rett ned om du ikke er flink til å legge opp bilder. MEN - for guds skyld, regelmessig betyr ikke at du trenger å legge opp 6 selfies på en dag. Ut fra egen erfaring er det magiske tallet 1-2 bilder om dagen (well, unless you're Rihanna).

Kvalitet

Kvalitet er så viktig. Dårlig lyssetting, fettete kameralinse osv er no go. Altså, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tatt et bilde jeg er dødsfornøyd med, men ikke har lagt ut fordi kvaliteten er crap. Slik som bildet her (endelig fikk jeg en unnskyldning til å legge det ut likevel hehe):

Igjen, det finnes ingen regler på hvordan man skal bruke Instagram. Dette er rettet mot de som ser et potensiale til å gjøre det til noe større, og selvsagt ikke for de som kun ønsker å bruke Instagram for å vise venner og familie hva de driver med :-)

Del gjerne dine beste Instagram-tips (eller tips generelt) her i kommentarfeltet eller på Instagram :-) Toodles!

Comment Form is loading comments...